SIZE DOESN'T MATTER

lauantai 1. heinäkuuta 2017
-Ota nyt vähän lisää, että saat vähän lihasta luiden ympärille.
-Eihän sulla ole edes muotoja.
-Sulla on ainakin varaa syödä, kun oot tuollainen kukkakeppi.
-Kattokaa, mikä luuranko!
-Kyllä naisella pitää olla jotain, mistä ottaa kiinni.
-Näytät ihan siltä, että hyvin se ruoka tulee ylös joka aterian jälkeen..

Siinä muutamia minulle päin naamaa osoitettuja kommentteja, jotka jääneet vuosien saatossa mieleen.

Kävin pari viikkoa sitten ulkona tanssimassa, kun eräs ihana neitokainen tuli yhtäkkiä juttusille.
"Mikä on sun salaisuus, urheiletko paljon, vai onko sulla geeneissä? Näytät tosi hyvältä, sellaiselta terveeltä, mutta sulla on muodot juuri oikeissa paikoissa. Kerro miten mä voin näyttää yhtä hyvältä"
Olin niin otettu, että teki mieli ottaa kiinni ja rutistaa, mutta en kehdannut. Hänellä ei todennäköisesti ollut hajuakaan, kuinka paljon hänen kommenttinsa minulle merkitsi.
Olin niin häkeltynyt, että näin jälkeenpäin harmittaa hirveästi, etten tajunnut siinä hetkessä edes kertoa hänelle, kuinka upealta hän itse näytti!
Kamalaa oli myös tajuta se tosiasia, että useimmiten ne viittaukset omaan kokoon ovat tosiaan olleet niitä ikävemmän puoleisia, joten positiivisiin kommentteihin reagoiminen on edelleen hiukan kömpelöä opettelua.
Mutta miksi? Miten on mahdollista, että niin monelle naiselle se negatiivinen kommentti on tutumpi, kuin se kehu?

On ihmisiä, jotka joutuvat tekemään töitä naama irveessä, että saisivat vaa'an viisareita edes värähtämään ylöspäin, kun taas jotkut nappaavat sen kilon jo kakkubuffetin ikkunan nähdessään. Toki elämäntavoilla on väliä, mutta hyvin usein se on kiinni myös sinusta riippumattomasta asiasta, nimeltä geenit.
Luulisi jo vuonna 2017 ihmisten ymmärtävän, että ihmisiä on niin erikokoisia, kuin erinäköisiäkin,eikä sitä ole järkeä lähteä vertailemaan/arvostelemaan.
Se on rikkaus. Kuinka tylsää olisikaan, jos joka pirun ihminen olisi samasta muotista?
Olit sitten iso, pieni, pyöreä, vihreä tai punainen, ei se oikeuta ketään mollaamaan sinua, saati anna oikeutta sinun arvostella muita.
Nykymaailma ja some tuntuu muutenkin aiheuttavan pelottavan paljon ulkonäköpaineita, joten naisten pitäisi ennemminkin kannustaa toisiaan ja pitää yhtä, kuin arvostella toisiaan, kuin elämä olisi jotain pirun kilpailua!
Ja mikäli joku perustelee muiden haukkumisen sillä verukkeella, että "se nyt vain on mun mielipiteeni", niin sen mielipiteen voi jemmata sinne missä aurinko ei paista. Asiallinen kritiikki on asia erikseen, mutta kannattaa aina miettiä, että miltä itsestä tuntuisi vastaava kommentti, ennenkuin lähtee suutaan avaamaan tai painamaan lähetä-nappia.

12 kommenttia :

  1. Aaaa mä oon aina kadehtinu sun kroppaas, sen mitä kuvista on näkyny! Oot mun naismakuun ihan perfecto!

    T. Kissis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot ihana! Ja kiitos samoin. Muistan ihastelleeni sun jotain suppailukuvaa moneen kertaan. :D

      Poista
  2. Oon ihan samaa mieltä Kissiksen (ja tanssilattialla kehuneen kanssa), olisin niin onnellinen jos omistaisin sun kropan! En voinut kuvitellakaan, että oot saanut kokea noin kauheita kommentteja! Kateellisiahan luultavammin ovat olleet :D Mutta tosiaan, näytät UPEALTA!! <3 T. Iines

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Iines. <3 Mitä sää höpötät, sullahan on itellä vaikka kuinka upea kroppa!

      Voihan se olla, että joku on purkanut omaa pahaa oloaan, tai sitten eivät vain ole tykänneet pärstäkertoimesta. Tiedostan olleeni joskus todella pieni ja joku saattaa pitää pienenä edelleen. Ei se silti ole hyväksyttävä syy huudella rumia. :)

      Poista
  3. Puhut kyllä täyttä asiaa niin tärkeästä aiheesta! Itsekin oon saanut kuulla vaikka mitä kommentteja pienuudesta mutta ei niitä kaikkia oo ollut kiva kuulla kun ne muodostetaan halveksuvaksi. Tässä maailmassa kyllä luulisi riittävän tilaa ihan kaiken kokoisille ihmisille, ja toisen koon ei todellakaan pitäisi vaikuttaa muiden elämiseen. Erilaisuus on ihanaa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se! Sillä on niin suuri merkitys miten sen asian esittää. :) <3

      Poista
  4. Hyvä postaus! Kateellisia ne on ketkä huutelee :)

    VastaaPoista
  5. Sullahan on ihan mieletön kroppa! Kauheaa, miten väärin sua on kohdeltu... En ymmärrä mitä joidenkin ihmisten päässä oikein liikkuu... Mutta kaunis olet ja kaunis on kroppasikin!

    Elisabet | www.fashionpoetry.eu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanasti sanottu. <3
      Kai joillain on vaan niin paha olla, että heidän on "helpompi" lytätä, kuin nostaa muita ihmisiä.

      Poista
  6. Sun vartalo on juuri sopiva siinä ei ole mitään vikaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ainahan sitä haluaisi jotain pientä muutosta ja tähänkin kuvaan on eroa +4kg tällä hetkellä. :D

      Poista